Hanki autosi fiksusti

Auton osto on yksi elämän suuria investointeja asunnon lisäksi. Tämän takia auton ostoon ei kannata suhtautua liian kevytkenkäisesti. Monesti lähdemme uuden auton toivossa käymään ensimmäisessä autoliikkeessä, joka sattuu olemaan lähistöllä. Täällä liikkeessä iskee kuume ja myyjä saa puhuttua helposti auton uudelle omistajalle. On kuitenkin tärkeää pitää pää kylmänä ja miettiä auton hankintaa myös faktojen kautta. Kerromme tässä muutamia vinkkejä, miten onnistut paremmin seuraavan autona hankinassa.

Ensimmäiseksi kannattaa panostaa valikoimaan. Tämän takia auton ostamista kannattaa harkita esimerkiksi pääkaupunkiseudulta. Siellä riittää paljon valikoimaan ja liikkeitä on useita lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan. Myös varustelu ja autoje taso voi olla huomattavasti parempaan kuin maalla sijaitsevissa liikkeissä, joissa autot eivät välttämättä ole liikkuneet vuosiin. Varaa siis majoitus Helsinkiin tai muuhun pääkaupunkiseudun kaupunkiin ja aloita auton etsintä.

Voit myös tutustua valikoimaan ensin netissä. Siellä voit tehdä itsellesi helposti listan kiinnostavista kohteista ja niiden sijainneista. Kun kohdelista on valmiina, on helppo suunnitella myös matkan kesto, joka voi olla vaikka pari päivää. Autokaupoille on myös hyvä varata aikaa ja tehdä varma suunnitelma, mitä autoja aikoo kokeille. Suunnitelmassa kannattaa myös pitäytyä ja kokeilla jokaista autoa ennen ostopäätöstä.

Muista myös hyödyntää markkinat pääkaupunkiseudulla. Kun sinulla on useita vaihtoehtoja ja monia liikkeitä, et ole täysin myyjän tai liikkeen hinnan armoilla. Voit helposti lähteä kysymään hinnanalennusta mutta huomioi kuitenkin, että hinnan alennuksen pitäisi perustua järkeviin asioihin, jotta se toteutuisi. Kukaan ei halua antaa alennusta vain pyytämällä vaikka onhan sekin mahdollista.

Varmista myös nykyaikaiset vaihtoehdot. Jos haluat vaihtaa autoa usein, ei välttämättä ole järkevää ostaa autoa, vaan sen voi myös liisata. Autoleasing on nykyään hyvin yleinen tapa omistaa auto ja se on myös hyvin kätevää. Silloin sinun ei tarvitse miettiä huoltoja tai muita asioita, vaan ne yleensä sisältyvät leasing kuukausimaksuun.