Ruoanvalmistus tien päällä

Asuntoautolla tai -vaunulla matkustellessa mukaan pakattavaa ruokaa ja sen valmistusta on syytä miettiä tarkoin. Monesti valmiisiin ja helposti valmistettaviin aterioihin, kuten nuudeleihin ja pussikeittoihin, kannattaa panostaa. Varusteluita on kuitenkin monenlaisia ja joillakin olosuhteet ovat toisia erähenkisemmät kun toisilla taas on panostettu enemmän kodinomaisiin olosuhteisiin, joissa on mahdollista valmistaa täysin samat ruuat kuin omassa keittiössäkin.

Ellei esimerkiksi nuotiopaikka tai pallogrilli ole joka aterian yhteydessä pakollinen, vaan asuntoautosta löytyy esimerkiksi kaasulla toimiva hella, ovat vaihtoehdot jo melko monipuoliset. Pikaisemmat ateriat on helppo valmistaa, jos osana varusteluita on esimerkiksi laadukas painekattila jossa ruoka kypsyy tuota pikaa. Tien päällä ei välttämättä ole aina aikaa valmistella jokaista muhennosta pitkän kaavan kautta, vaikka muut olosuhteet sen sallisivatkin. Jokunen kattila on muutenkin hyvä löytyä, sillä niissä keittyvät myös vedet esimerkiksi pikakahvia ja teetä varten, jolloin keittimille ei ole erillistä tarvetta. Pääruokien lisäksi mukaan voi pakata erilaista naposteltavaa, kuten pähkinöitä, hedelmiä ja suklaapatukoita.

Asuntoautosta pyritään yleensä tekemään kodikas, ikään kuin toinen koti tien päällä. Kertakäyttöastiat täyttävät toki joissakin tilanteissa tehtävänsä, mutta jokunen kestävä ja laadukas kunnon astiakin olisi hyvä keittiönurkkauksesta löytyä. Esimerkiksi makujakauppa.fi myy tähän käyttöön soveltuvia astioita, joita ei tarvita matkaan montaa. Säästät samalla luontoa pesemällä kestävät astiat aina heti käytön jälkeen käsin ja jättämällä kertakäyttöastiat kaupan hyllyyn. Tien päällä on hyvä muutenkin panostaa laatuun, mikäli haluaa tehdä matkailuautoilusta kestävän elintavan. On todellinen aloittelijan valinta pakata mukaan pelkkää grillimakkaraa.