Valitse juuri sopivat renkaat

Renkaiden hankkiminen saattaa olla vaikea tehtävä, etenkin jos ei ole aikaisemmin ostanut renkaita. Haluamme auttaa sinua tämän pulman edessä ja vastata kysymyksiin, jotka renkaiden ostajia yleensä useimmiten mietityttävät. Tämän artikkelin jälkeen osaat varmasti löytää juuri sinulle ja autoosi sopivat renkaat!

Laki sanoo, että kesärenkaiden pääurat on oltava vähintään 1,6mm syvät ja talvirenkaat 3mm syvät. Kun nämä urat alkavat kulua, on hyvä tarkistaa renkaiden kunto ja hankkia uudet. Nastarenkaissa on oltava 75% nastoista jäljellä, jotta niillä voi ajaa. Valmistajat suosittelevat usein maksimissaan kuuden vuoden käyttöikää. Tämän ajan jälkeen renkaan suorituskyky on heikentynyt huomattavasti.

On tärkeää selvittää, mikä on autosi rengaskoko. Se useimmiten löytyy auton ohjekirjasta tai merkittynä vanhoihin renkaisiin. On mahdollista, että kesä- ja talvirenkaat ovat eri kokoisia, joten muista tarkistaa oikea kokoluokka. Erilaiset palvelut auttavat rengaskoon määrittelyssä ja koon voi löytää esimerkiksi rekisteritunnuksen perusteella.

Minkä hintaiset renkaat sitten kannattaa hankkia? Vaikka kalliit renkaat tuntuvat kertaostoksena kalliilta, ovat ne usein edullisempia renkaita kestävämmät ja samalla myös turvallisemmat. Laatu vaikuttaa turvallisuuden lisäksi myös ajamisen mukavuuteen. Muista turvallisuus myös muissa renkaisiin liittyvissä tilanteissa: nastarenkaat, vaikka olisivat kuinka kuluneet, ovat tarkoitettu vain talvikaudelle, sillä niiden ominaisuudet eivät sovellu kesäajoon ja voivat olla vaaralliset. Nastarenkaat on hyvä ajaa talvella sisään siten, että vältät rajuja kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Malta ajaa ensimmäiset kolmesataa kilometriä rauhallisesti, jollon nastat painuvat sisään eivätkä lähde irti myöhemminkään.

Kun olet hankkinut uudet renkaat, kannattaa ne noin 200 kilometrin ajon jälkeen tuoda jälkikiristykseen ammattilaiselle tai kiristää ne itse. Kiristys pitää huolen siitä, että renkaat pysyvät paikoillaan.