Kannattaako auto hankkia omaksi?

Auton ostaminen omaksi on asunnon ohella, yksi suurimmista investoinneista, joita tehdään elämän aikana. Perinteisesti autoa varten haetaan pankista lainaa ja suunnataan ostoksille autokauppoihin ja yritetään saada hankittua auto mahdollisimman edullisesti. Nykypäivän autokauppa on kuitenkin muuttunut on erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla lähes jokainen meistä voi päästä kiinni uuteen autoon ja saada sen käyttöönsä. Mikä on edullisin tapa hankkia auto, selvitämme sitä tässä artikkelissa.

Auto käteisellä – Jos on varaa ja niin auton voi varmimmin ostaa omaksi käteiskaupalla. Tämän jälkeen ei tarvitse miettiä muuta kuin auton huoltamiseen ja vakuuttamiseen liittyvät kulut. Nämä tulevat aina auton omistajan hoidettavaksi itse.

Auto osamaksulla – Auton voi nykyään ostaa myös osamaksulla. Monet rahoittajat tarjoavat autoille suoraa rahoitusta, joka on käytännössä sama kuin autolaina. Tällainen auton osamaksu, voi kuitenkin olla edullisempi kuin autolaina.Autoliikkeet ja rahoittajat kilpailevat asiakkaista, joten tällaisten rahoitusvaihtoehtojen korot ovat hyvin alhaiset.

Auto leasing sopimuksella – Aikaisemmin yleensä vain yrityksille tarjolla ollut leasing malli on tullut nykyisin saataville myös yksityishenkilöille. Leasing sopimuksella auto vuokrataan omaan käyttöön usean vuoden ajaksi. Leasing sopimukseen kuuluvat yleensä myös auton huollot ja korjaukset sekä auton katsastaminen. Palveluita voi yleensä valita joustavasti ja auton leasing vuoka summa vaihtelee myös auton käytön mukaan. Mitä enemmän autolla aikoo ajaa sen suurempi kuukausikustannus tulee olemaan. Tämä on kuitenkin helppo vaihtoehto käyttää autoa ja päästä käsiksi uuteen autoon.

Oli valitsemasi vaihtoehto mikä tahansa, kannattaa lähteä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle etsimään itselle menopeliä. Pääkaupunkiseudulla on helppo siirtyä kohteista toiseen ja saatavilla on paljon tarjontaa sekä edullisia hintoja. Varaa itsellesi huone viikonlopuksi, nauti aamiainen Helsingissä hotellissa ja lähde tutustumaan suureen valikoimaan autoliikkeitä pääkaupunkiseudulla.