Älä skippaa autosi huoltoa

Auto on lähes jokaiselle meistä päivittäin käytettävä tärkeä työkalu. Silti monet meistä eivät halua pitää autostaan hyvää huolta ja monta kertaa auton huolloissa tingitään ja siirretään niitä myöhäisemmäksi. Tämä on kuitenkin huonointa, mitä omalle autolle voi tehdä ja parasta on huoltaa se säännöllisesti ja laadukkaassa paikassa.

Autojen huollot on suunniteltu hyvin tarkasti, koska autojen valmistus perustuu tarkkaan prosessiin. Automalli valmistetaan aina samalla tavalla ja sille kehitetään huoltosuunnitelma, joka perustuu siihen asennettujen osien kestoon. Tämä ei ole mitään rakettitiedettä vaan autonvalmistajien tekemä prosessi, jonka avulla asiakkaalle voidaan varmistaa mahdollisimman pitkäikäinen auto.

Osa auton huolloista on mahdollista tehdä myös itse, jos itseltä löytyy hieman osaamista. Esimerkiksi öljyn ja suodatinten vaihto ei vaadi paljoakaan osaamista mutta pienet investoinnit täytyy tehdä työkaluihin ja vaihtoa ei kannata tehdä ensimmäistä kertaa yksin ellei ole kokemusta autojen huollosta ennestään. Myös muut suodattimet, kuten ilmansuodatin ja raitisilmasuodatin vaihtuvat melko helposti itse sekä auto ajovalot on helppo vaihtaa itse tarvittaessa. Opettele ainakin nämä muutamat huollot, niin säästät jonkin verran rahaa huoltojen osalta. Muista kuitenkin kirjata kaikki tekemäsi huollot auton huoltokirjaan, ja kirjaa käyttämäsi materiaalit ja kilometrit ylös. Tällä tavalla rahaa jää vaikka hemmottelulomalle pääkaupungissa, joten varaa hotelli Helsingissä ja lähde rentouttavalle matkalle viikonlopuksi pääkaupunkiin.

Jos et pysty tekemään huoltoja itse on järkevää kilpailuttaa huoltojen hinnat verkossa. Netissä on monia palveluita, joiden avulla huoltojen kilpailuttaminen onnistuu hetkessä ja saat sähköpostiisi nopeasti monia eri tarjouksia lähelläsi olevista korjaamoista. Tämä vaihe on myös kriittinen, jos haluat säästää huolloissa rahaa mutta muista varmistaa, että kyseessä oleva korjaamon, josta olet tarjouksen saanut,  on valtuutettu korjaamo huoltamaan juuri sinun autosi merkkiä