Matkailuauton perustarvikkeet

Jos olet kiinnostunut karavaanarin elämästä ja olet harkinnut tai olet jo hankkinut itsellesi matkailuauton tai vaunun, kannattaa varustukseen investoida hieman ennen ensimmäistä reissua. Mitä kaikkea perustarvikkeita karavaanari tarvitsee ensimmäiselle reissulle? Katso seuraavasta kätevä lista, millä pääset hyvin alkuun ja mitkä asiat ovat melkein pakolliset tarvikkeet reissua varten.

Puhtaanapito on tärkeää karavaani elämässä, joten matkalle kannattaa varata hyvät puhdistusvälineet mukaan. Harjat, rikkalapio ja puhdistusliinat ovat hyvä olla heti alkuun. Jos haluaa hieman helpottaa elämää, voi mukaan hankkia ladattavan rikkaimurin tai imurin, jossa on myös mahdollisuus käyttää verkkovirtaa. Tämä helpottaa vaunun puhdistusta niin luonnon keskellä kuin myös leirintäalueella. Vessaan on hankittava raikastimet ja lisäksi kannattaa ostaa septitankkiin lisättäviä puhdistustabletteja, jotka poistavat hyvin pahoja hajuja vaunusta.

Jos vaunussa ei ole integroitua lämmitintä, kannattaa matkalle hankkia kannettava lämmitin. Varsinkin Suomen kesäilmasto voi vaihtua kuumasta kylmään nopeasti ja kylmällä tarvitaan hyvää lämmitintä, jotta vaunussa pystyy nukkumaan. Lämmitin on hyvä alkukesästä ja syksyllä, kun tehdään viimeisiä reissuja.

Keittiövälineet kannattaa myös hankkia kerralla ja varustele vaunu kunnolla, jotta sinulla on kaikki tarvittava erilaisten ruokien valmistamiseen. https://www.kitchentime.fi/ verkkokaupasta saat helposti kaikki tarvittavat keittiövälineet paistinpannuista kattiloihin. Keittiövälineiden lisäksi voi hankkia astiaston vaunuun. Muoviset astiat ovat huomattavasti kätevämpiä tai kestävämpiä ja nykyään myös puiset astiat ovat tulleet suosituiksi. Puisten astioiden hyvä puoli on puun antibakteeriset ominaisuudet, jotka voivat olla eduksi, jos astioita ei voi pestä pesuaineella.

Varustele vaunu myös lisäpeitteillä, tyynyillä ja makuupusseilla. Koskaa ei ole liikaa lämmitystä tai pehmikkeitä, jos on reissussa. Tämän takia on hyvä olla aina ekstraa mukana.