Mitä pitää muistaa talviautoilussa?

Monilla on edessä talviloma tai hiihtoloma, jolloin monesti lähdetään reissuun pidemmälle. Ehkä kohteena on Lappi ja hiihtokeskus tai muut Suomen talviset kohteet. Talvella täytyy matkaa suunnitella hieman enemmän kuin kesällä ja myös aikaa on matkalle varattava enemmän. Kerromme sinulle miten varmistat sujuvan ja mukavan talvisen lomareissun omalla autolla.

Varmista ensin hyvissä ajoin autosi kunto talvista reissua varten. Kannattaa ensin varmistaa renkaiden kunto, jos renkaista puuttu nastoja tai ne ovat huonossa kunnossa, vaihda ne ehdottomasti ennen matkaa. Varmista myös renkaiden paineet ja vararengas, jotta myös sellainen löytyy rengasrikon sattuessa. Katso myös, että vaihtamiseen tarvittavat työkalut löytyvät autosta tunkki, rengasavain, heijastinliivi ja heijastinkolmio ovat tärkeitä välineitä, jos auto jättää tielle.

Kylmällä ilmalla voi huomata, jos oman auton akun varausteho on heikentynyt ja auton käynnistyminen ei onnistu kunnolla. Kylmällä ilmalla auton kaikki laitteet vaativat paljon sähköä ja silloin myös akun on toimittava moitteettomasti. Uusi akku on halpa sijoitus ja sen avulla autosi käynnistyy kylmällä ilmalla aina todennäköisemmin kuin vanhalla akulla. Akun voi myös testat akkutesterillä, joka näyttää suoraan sen kunnon tai vaihtoehtoisesti testaus onnistuu korjaamolla tai liikkeissä, joista testeri löytyy.

Pitkällä matkalla pitää myös viihtyä ja takapenkille saa myös rauhan kun varustautuu matkaan kunnolla ennakolta. Takapenkkiläisille voi hankkia matkalle autoiluihin valmistettuja lautapelejä. Tabletteihin ja muihin laitteisiin voi valmiiksi ladata katseltavaa valmiiksi, jotta katselu onnistuu vaikka kaikkialle verkko ei olisikaan niin hyvä.

Muista myös varata majoitus ennakkoon, koska loma-ajat ovat todella ruuhkaisia ja majoituksen saaminen voi olla hankalaa. Voit helposti varata majoituksen omalle talven reissulle glo hotels varauspalvelusta. Siellä on kattava valikoima majoituksia ympäri Suomen.