Mitä tehdä jos auto jättää tien päälle?

Autojen kanssa voi aina tulla odottamattomia tilanteita ja niihin kannattaa varautua. Jos ongelmat ovat isoja, voi auton joutua hinaamaan korjaamolle ja pitämään sitä siellä korjattavana pidemmän aikaa. Lähellä kotia ajettaessa ei ole niin suurta riskiä joutua ongelmiin rikkoutuneen ajoneuvon takia, kuin pidemmän matkan päässä ollessa.

Jos ajoneuvo kuitenkin rikkoutuu niin että matkaa kotiin on pidempi matka, kannattaa muistaa miten tilanteessa on syytä toimia. Panikoimisen ja hätäilyn sijaan kannattaa ottaa rauhassa ja ruveta miettimään mikä autossa voisi olla vialla. Onko polttoainetta tarpeeksi? Palaako jokin vikavalo? Jos et aivan varmaksi tiedä mikä autossa on vialla, ei kannata itse mennä kokeilemaan korjaamista, vaan odottaa ammattilaisten tuloa paikalle.

Mitä sitten tehdä jos olet kaukana kotoa?

Pyri ensiksi varmistamaan missä olet. Sen jälkeen kun tiedät missä olet, varmista miten pystyt saamaan apua. Onko lähellä huoltoasemaa tai auki olevaa korjaamoa josta voisi pyytää apua? Onko autossa oleva vika sellainen että sen voi helposti ja nopeasti korjata, vai joutuuko auto olemaan huollossa pidemmän aikaa?

Jos auto joutuu jäämään huoltoon, kannattaa varmistaa onko mahdollista saada vuokra-, tai laina-autoa siksi aikaa käyttöönsä? Osa korjaamoista antaa sellaisen käyttöön joko huoltoon kuuluvaan hintaan tai sitten pienestä lisämaksusta. Myöskin osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa vakuutuksen mukana sijaisauton veloituksetta.

Jos taas on niin myöhä ettet pääse liikkumaan enää muualle, kannattaa suosiolla jäädä yöksi hotelliin. Moni hotelli Helsingissä, Tampereella, Turussa tai muissa suurissa kaupungeissa pitää vastaanottonsa auki myös öisin, joten hotellista on helppo saada huone myös iltaisin tai öisin, jolloinka voit selvittää asioita ja jatkaa matkaasi virkeänä seuraavana päivänä.