Asuntoauton varustelu – rahanhukkaa vai fiksua varautumista?

Moni asuntoauton tai asuntovaunun hankkimista harkitseva pohtii usein, mitä kaikkea oheistarpeita asuntoautoon tai -vaunuun tulee hankkia, jotta retkeilyelämästä tien päällä saa irti kaiken mahdollisen ilon ja hyödyn. Autotarvikkeet on kyllä helppoa hankkia asiantuntevan myyjän avulla, mutta muita välineitä harvoin löytää autoliikkeestä valmiiksi mietittyinä. Tässä kuitenkin kattava lista, johon olemme poimineet joitakin asuntoautoilijan ja -vaunuilijan tykötarpeita, joita ilman reissuista ei selviä.

Säähän sopiva varustelu

Suomen kesäsää on tunnettu vaihtelevuudestaan – välillä sataa, välillä paistaa. Vaikka jokainenhan meistä toivoisi jatkuvaa auringonpaistetta, on totuus kuitenkin toinen. Muuttuviin sääolosuhteisiin kannattaa siis varautua jo etukäteen! Asuntoauton tai -vaunun kylkeen viritettävä katos suojaa grillijuhlat niin sateelta kuin kovalta paisteeltakin. Sopivan kokoinen pala pressua on kätevä pitää mukana, sillä koskaan ei tiedä, mitä pitää suojata vaikkapa raekuuron iskiessä!

Keittiön mukavuudet

Reissun päällä maha alkaa helposti kurnia ja aina ei ravintolaa löydy näköpiiristä. Pulmaan auttaa hyvin varusteltu matkakeittiö! Keittiöstä kannattaa löytyä ainakin tehokas vedenkeitin, jolla saa kiehautettua vedet niin kahvia, teetä kuin esimerkiksi nuudeleitakin varten. Leivänpaahtimella saa mukavasti lämmintä leipää aamiaispöytään ja vohveliraudalla saa nopesti pyöräytettyä herkkuja koko perheelle.

Turvallisuutta ensiapupakkauksella

Matkalla sattuu ja tapahtuu. Hyvin varustellun ensiapupakkauksen löytyminen asuntoautosta tai -vaunusta helpottaa ensihätään silloin, kun kolhuja syntyy. Ensiapupakkauksessa kannattaa säilyttää ainakin laastareita, desinfiointiainetta, kyypakkausta, haavasidettä ja hiilitabletteja. Muistathan hankkia autoon myös sammutuspeitteen!

Viihde-elektroniikkaa kaiken ikäisille

Välillä tien päällä tulee tylsää. Silloin erilaiset padit, tietokoneet ja pelikonsolit viihdyttävät väsynyttä matkaajaa. Laitteiden avulla voi pelata yksin tai yhdessä – kokeilkaa vaikka koko perheen tietovisaa ja ottakaa selvää, kenellä teistä on eniten nippelitietoa!