Talvi jäädyttää ja hidastaa autoilua

Joka vuosi sanotaan että ”talvi yllätti autoilijan”, mutta onneksi tätä yllättyneisyyttä on mahdollista hieman kuroa kiinni ja laittaa kampoihin talven tuomille yllätyksille. Talven ehdottomasti yleisimpiin ongelmiin liukkauden ja lumen lisäksi on kylmyys ja sen tuomat jäykkyydet, jäätymiset, kohmeisuudet ja esimerkiksi tukkeutumiset ovat isoja ongelmia.

Talvi onkin hyvin viheliäinen kiusankappale, mutta talven tulemista ei oikein voi välttää, vaikka luultavasti kaikkihan me haluaisimme muuttaa asumaan jonnekin lämpimään ja nauttia auringosta palmujen alla. Pakkanen onkin hankala kiusankappale, mutta sen kanssa voi opetella elämään ja toimimaan oikealla tavalla, jotta ongelmien määrän saa mimimoitua.

Sulata jäätyneet asiat oikealla tavalla

Jäätyneiden asioiden sulattaminen voi olla monimutkaista ja väärällä tavalla sulattaminen voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa enemmän vahinkoa, kuin ettei sulattaisi itse ollenkaan ja antaisi lämpötilan noustessa sulaa itsekseen.

Kuumalla vedellä sulattamisessa on etunsa, se on helppoa, nopeaa ja et tarvitse ylimääräisiä kemikaaleja, vaan voit tehdä kuumaa vettä keittiövälineiden avulla. Vedenkeitin metallikannulla on nopea keino kuumentaa vettä, varsinkin esimerkiksi jos aamulla on kiire ja huomaa, että jokin asia on jäätynyt kiinni. Kuuman veden kanssa kannattaa kuitenkin olla sen verran tarkkana, ettei vahingossa sulata tai riko sellaisia paikkoja, jonne vesi ei kuulu ollenkaan.

Höyry on hyvä keino sulattaa hellävaraisemmin asioita. Tähän tarkoitukseen kattilat teräksestä on hyviä ja kestäviä veden kuumentamiseen ja kuumalla höyryllä onkin paljon parempi sulattaa, kuin itse kuumalla vedellä, koska kuuma vesi saattaisi jäätyä heti samaan kohtaan uudestaan. Höyryllä sulattaminen on paljon hitaampi keino, kuin kuumalla vedellä sulattaminen, mutta paljon hellävaraisempi keino ja joissain tilanteissa jopa paljon tehokkaampi.