Varaudu että auton kanssa saattaa tulla ongelmia

Vaikka alla olisi uusi tai varmaksi tuntema menopeli, aina saattaa tulla jotain odottamatonta eteen. Siksi kannattaakin muistaa varautua sekä henkisesti, että fyysisesti erilaisiin tilanteisiin. Varsinkin pidempää autoreissua tehdessä odottamattomat ongelmat saattavat tuntua todella turhauttavilta ja stressaavilta, mutta yleensä ongelmat ovat kuitenkin suhteellisen helposti ratkaistavissa ja kompromissien avulla lopputuloksesta voi tulla parempi, kuin olisit uskonutkaan.

Apua nopeasti saatavilla

Nykyään onneksi moniin eri ongelmiin on mahdollista saada apua pikaisesti, esimerkiksi tiepartioiden tai 24/7 auki olevien pikakorjaamoiden avulla. Näin matkan jatkaminen voi mahdollistua helposti ja nopeasti verrattuna viel joidenkin vuosikymmenien takaiseen tilanteeseen. Nopea apu voi olla kalliimpaa, kuin huoltamolle vieminen, mutta toisaalta nykyisen ”liikkuvan korjaamon” kanssa moni ongelma voi ratketa paikan päällä, eikä kallista hinausta korjaamolle välttämättä tarvita lainkaan.

Entä jos ongelmaa ei saada ratkaistua heti?

Jos ongelma onkin iso ja ratkaisua ei näytä tulevan, vaan ongelma tuntuu pitkittyvän onko järkevämpää yöpyä ja koettaa hoitaa ongelmaa seuraavana päivänä? Pitkän välimatkan päässä kotoa tai määräpaikasta voi tulla epätoivonen olo ja pieni koti-ikävä, silloin kannattaa ottaa vaikka hotelli Helsinki alueelta, tai mikä onkaan kätevin sijainti ja nukkua seuraavaan päivään, jolloinka ongelma voi olla jo ratkennut. Näin myös luultavasti asiakaspalvelut ovat avoinna ja muut ihmiset hereillä.

Jos ongelma on pidemmän korjauksen vaativa ja matkan olisi tarkoitus jatkua piakkoin, vuokra-, tai laina-auto voi tulla kysymykseen tässä tapauksessa. Kannattaakin tarkistaa vakuutusyhtiöltä ja vakuutusehdoista kuuluuko se vakuutukseen. Jos sijaisauto kuuluu maksuttomasti käyttöön, on mahdollista että se järjestyy tietyillä ehdoin, kuten vaikka tietyn korjaamon tai yhtiön kautta. Tämä kannattaa myös muistaa huomioida.