Talvirenkaat

Talvirenkaiden historia

Talvirenkaiden päätyyppeinä pidetään nykyään nasta- ja kitkarenkaita. Talvirenkaat ovat välttämättömät Suomen vaihtelevissa kelioloissa, sillä Suomi on pitkä maa, jolloin renkaiden pitää olla turvalliset ja pitävät juuri niihin olosuhteisiin, joissa ajaminen tapahtuu. Maailman ensimmäiset talvirenkaat valmistettiin aikoinaan Suomessa kelirenkaina vuonna 1934. Suomi on toiminut monessa asiassa edelläkävijänä, joten miksi ei siis myös rengasalalla. Renkaiden nastoitus on nimittäin niin ikään suomalainen keksintö, joka alkoi lähes 90 vuotta sitten, eli 1930-luvulla, mutta varsinaiseen käyttöön nastarenkaat otettiin vasta myöhemmin, tarkemmin 1960-luvulla. Suomessa innokas talvirenkaiden käytön puolestapuhuja oli presidentti Urho Kaleva Kekkonen, jota vuoden 1972 liikenne-onnettomuusluvut todella kauhistuttivat.

Talvirengaspakko tuli Suomessa voimaan 01.12.1977, mutta silloinkaan kaikki autoilijat eivät vielä siirtyneet talvirenkaiden käyttöön. Yleisesti ottaen vasta sen jälkeen, kun talvisin kesärenkailla ajavia alettiin sakottaa, ihmiset siirtyivät talvirenkaiden käyttöön. Nykyään terve järki on tässäkin asiassa voittanut ja ihmiset haluavat talviajoonsa sekä pitoa että turvallisuutta.

Millaisia korkealuokkaisia talvirenkaita markkinoilta löytyy?

Markkinoilta löytyy monia korkealuokkaisia talvirenkaita. Esittelemme niistä seuraavaksi kolme alan kärkinimeä.

  • Linglong-perusrenkaat

Hintatietoiselle asiakkaalle erinomainen vaihtoehto ovat Linglong-perusrenkaat, jotka ovat menestyneet rengastesteissä erittäin hyvin. Kuluttajakokemukset ja arvostettu Tekniikan Maailma -lehti ovat tuoneet Linglong -rengasmerkistä julkisuuteen todella hyvää palautetta. Perusrenkaan vannekoko on 13-17 ja leveys 155-215.

  • Nexen Kestorenkaat

Maailmanlaajuisesti tunnettuja ja huomattavia muotoilu- ja turvallisuuspalkintoja voittaneita renkaita, Nexen-renkaita, on valmistettu jo 2. maailmansodan aikana, joten valmistajalla on todella pitkä kokemus korkealuokkaisten renkaiden valmistuksesta. Nexen-renkaat tarjoavat huippulaatua, pitoa, varmuutta ja suorituskykyä Suomen talveen, jossa keli voi vaihdella todella paljon jopa saman vuorokauden aikana. Nexen-renkaiden vannekoko on 13-17 ja leveys 155-215.

  • Hankook Premiumrenkaat

Hankook-renkaiden valmistajalla on takanaan pitkä perinne renkaiden valmistajana, sillä ensimmäiset Hankook-renkaat valmistettiin jo vuonna 1941. Hankook-renkaiden uskollista kannattajakuntaa ovat sekä ammattiautoilijat että autourheilijat ympäri maailman. Yritys panostaa runsaasti renkaiden kehitys- ja suunnittelutyöhön. Hankook-renkaisiin luottavat muun muassa autourheilukansa ja ammattiautoilijat. Hankook panostaa jatkuvasti korkealuokkaiseen kehitys- ja suunnittelutyöhön, joten turvalliset Hankook-renkaat ovat jo käsite kaikkialla maailmassa.
Edellä mainittuja rengasmerkkejä- ja malleja löytyy sekä talvi- että kesärenkaina. Hankook-renkaiden vannekoko on 13-17 ja leveys 155-215.