Renkaiden kanssa kannattaa toimia oikein

Auton renkaiden kanssa kannattaa toimia oikein jotta ne säilyvät hyvänä ja kestävät pitkään. Renkaiden kanssa voi tehdä monia erilaisia virheitä ja niitä välttämällä säästää selvää rahaa. Renkaat voivat ajotavasta ja määrästä riippuen kestää hyvinkin pitkään, jolloinka uusia renkaita ei tarvitse hankkia usein. Näin renkaiden kanssa kannattaa toimia huolellisesti, jotta ne säilyisivät ajokuntoisina mahdollisimman pitkään.

Uusia renkaita hankkiessa on syytä verrata erilaisia renkaita ennen ostopäätöstä. Samat renkaat eivät sovi kaikille, eivätkä kaikenlaisille ajoneuvoille, vaan esimerkiksi erilaiset olosuhteet ja ajoneuvon koko määrittelevät pitkälti millaiset renkaat kannattaa hankkia. Jos siis ajat suurimman osan ajasta kaupunkiolosuhteissa, on turhaa hankkia ääriolosuhteille, kuten erittäin liukkaalle tarkoitetut, hyvin pitävät renkaat. Monet sivustot ja ammattilaiset osaavat auttaa renkaiden valitsemisessa ja jos on vähänkään epävarma millaiset renkaat autoon kannattaa hankkia, on parasta pyytää ulkopuolista apua valintaan.

Hanki turvallinen varastointi renkaille

Varmaan jokainen on joskus kuullut renkaiden vaihtamisesta. Renkaat vaihdetaankin yleensä keväisin ja syksyisin, jotta renkaat olisivat ajo-olosuhteisiin nähden parhaat mahdolliset. Kun talvirenkaat ovat käytössä, kesärenkaat ovat säilytyksessä ja sama toisinpäin. Renkaiden kausisäilytys onkin kuin veneen talvisäilytys hallissa, eli varastointia siihen asti, kunnes olosuhteet antavat ottaa uudelleen käyttöön.

Renkaiden kausivarastointiin kannattaa harkita palveluna hankittua varastointia, joka mahdollistaa suhteellisen huolettoman renkaiden säilytyksen niin että renkaat pysyvät turvassa, hyvässä lämpötilassa, kunnolla vartioituna. Hankkimalla erillisenä palveluna varastoinnin renkaillesi, varmistat että olosuhteet todella pysyvät kunnossa, eikä renkaat vie turhaan tilaa kotonasi. Usein korjaamot ja huoltamot, jotka tarjoavat renkaiden vaihtoa, tarjoavat myös niiden kausisäilytystä, joten renkaita ei välttämättä tarvitse siirtää ollenkaan ja voitkin vain ajaa autosi renkaiden vaihtoon ja hetken päästä vaihdetut renkaat alla jatkaa matkaa.