Blogi

Usein kuulee sanottavan, että turvallinen ajo liikenteessä lähtee laadukkaiden renkaiden hankinnasta. Vanhat, kuluneet tai muuten epäsopivat renkaat eivät tarjoa turvallista ajoa minkäänlaisissa keliolosuhteissa. Kunnolliset renkaat ovat se perusta, jolle koko ajokokemus rakentuu, joten tämä on sellainen aihealue, johon ehdottomasti kannattaa perehtyä ja panostaa.

Vaihda renkaat ajoissa uusiin ja nauti ajosta

Uudet renkaat tarjoavat ajomukavuutta, pitoa ja turvallisuutta. Renkaat voi nykyään hankkia kätevästi monista eri paikoista, jopa verkosta, jossa valikoimaa riittää, ja tuotteet löytyvät helposti, vaivattomasti ja usein myös edulliseen hintaan.

Kuluneilla tai muuten huonokuntoisilla renkailla ajaminen on suuri turvallisuusriski, joka vaikuttaa moniin eri asioihin ja osa-alueisiin. Haluat varmasti maksimoida sekä turvallisuutesi että ajomukavuutesi, ja siinä asiassa hyväkuntoiset ja pitävät renkaat näyttelevät suurta roolia.

Älä unohda huoltoja

Siistissä ja puhtaassa autossa oleskelu on mukavaa, joten auton ulko- ja sisätilat on tärkeää muistaa puhdistaa säännöllisesti. Auton ylläpitoon liittyy myös muita säännöllisesti toistuvia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi renkaiden vaihto aina vuodenajan vaihtuessa. Renkaiden kausivaihto onnistuu myös kätevästi vaikkapa rengashotellien tarjoamien palvelujen yhteydessä. Renkaiden vaihtojen lisäksi rengashotelli tarjoaa myös puhtaat, suojatut ja vartioidut tilat renkaillesi kausisäilytystä varten.

Tekniikan ja älylaitteiden kehitys tarjoaa aivan uusia ja ennen näkemättömiä mahdollisuuksia myös autoilun maailmassa. Nykyiset uudet autot ilmoittavat autoilijalle ajoissa lähestyvästä huollon tarpeesta ja tulevaisuudessa ehkä myös renkaiden kunnosta. Näin tärkeät toimenpiteet eivät jää tekemättä ja huoltovälit pysyvät tasaisina ja riittävän tiheinä.

Tarkkaile säännöllisesti renkaiden kuntoa

Renkaiden kuntoa on tarkkailtava säännöllisesti. Kuluneen renkaan tunnistaa siitä, että sen painetut urat ovat usein selkeästi madaltuneet. Tällaiset renkaat eivät tarjoa enää riittävää pitoa, ja niinpä kulunut rengas on tien päällä aina turvallisuusriski jokaisessa liikennevälineessä, eli esimerkiksi henkilö- tai pakettiautossa ja moottoripyörässä.

Rengaspaineet kannattaa mitata säännöllisesti, sillä rengaspaine ei saa olla koskaan korkeampi kuin 20 % yli sen, mitä autonvalmistaja tai renkaidenvalmistaja yleisesti suosittelee. Väärät rengaspaineet ovat aina todellinen turvallisuusuhka liikenteessä, jolloin paitsi polttoaineen kulutus lisääntyy myös ajo-ominaisuudet heikentyvät huomattavasti. Kuljettajan ajokäyttäytyminen ja teiden kunto vaikuttavat aina myös turvalliseen ajoon niin maalla kuin kaupungeissa.