Kesärenkaat alle ja lomille

Kun kone kehrää ja alla on laadukkaat kumitassut, voi kesälomareissu johtaa minne tahansa! Vain taivas on rajana, kun loman matkakohteita suunnitellaan. Suomen sijainti on ideaali, sillä vaivattoman ajomatkan päässä on lukuisia hurmaavia kesäkohteita.

Pääkaupunkiseudulle ajaa helposti mistä tahansa, sillä tiereitit ovat toimivat ja hyvät. Kesälomien ja etenkin juhannuksena ruuhkia saattaa syntyä, mutta niitä voi tarkkailla jo ennen lähtöä erilaisista nettipalveluista tai perinteisesti radiosta. Kannattaa varata majoitus helsingissä jo hyviltä ajoin ennakkoon, sillä kaupungin lukuisat tapahtumat keräävät paljon ihmisiä.

Lappiin ajettaessa matkaan saa varata jo enemmän aikaa, mutta ajetut kilometrimäärät korvaa alati matkan varrella muuttuvan luonnon upeus. Kun matkaan suhtautuu määränpäänä, voi kesken kaiken pysähtyä ihailemaan vihreää luontoa tai katselemaan tien ylittävää porotokkaa. Maltti on valttia ja pysähtymistaukoja kannattaa varata! Lappiin voi ajaa erilaisia reittejä pitkin. Reitteihin voit tutustua etukäteen internetistä tai kartoista. Keskustelufoorumeilta löydät hyviä vinkkejä ajomatkan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Jos ajaminen on sinulle mindfulnessiin verrattavissa oleva rentoutumistekijä, ei ajomatka halki Euroopan aiheuta harmaita hiuksia. Euroopan reissua kannattaa suunnitella huolella, jotta pystyy välttämään pahimmat sudenkuopat. Auton kuntoon ja huoltoon kannattaa käyttää aikaa ja rahaa, sillä mikään ei ole ikävämpää kuin keskellä Alppien mutkittelevaa vuoristotietä hajonnut auto, johon ei läheiseltä pikkuhuoltamolta löydykään varaosia. Säästä omia ja matkakumppaniesi hermoja varautumalla kaikkeen. Ohjeita auton ennakkohuoltoon ja tarvittaviin varaosiin löydät blogistamme.

Eikä tässä vielä kaikki! Suomesta ajaa helposti myös vaikkapa Norjan vuonoille tai Ruotsin puolelle tai tutustumaan valtavaan Venäjään, josta löytyy kulttuuria ja historiaa kaikille kiinnostuneille. Lähdit sitten lähelle tai kauas, kannattaa renkaisiin tehdä huolellinen tarkistuskierros ennen lähtöä!