Renkaat edullisesti verkkokaupasta

Autonomistajille on tarjolla markkinoilla korkealuokkaisia ja hinta-laatusuhteeltaan edullisia auton renkaita, kuten Fullrun, Goodride, Linglong Tire, Nankane, Triangle, Exide Batteries ja mbat Advanced. Asiakkaan valittavana on monipuolinen valikoima renkaita, muun muassa talvi, kesä,- ja joka sään renkaita Suomen vaihteleviin keleihin ja valinnanvaikeus saattaakin iskeä. Valintaa helpottaaksemme esittelemme lyhyesti erilaiset rengastyypit.

Jokasään renkaat

Jokainen autoilija on varmasti kuullut jokasään renkaista ja moni on suunnittelut hankkivansa
ajopeliinsä sellaiset. Lyhyesti sanottuna jokasään renkaat ovat talvirenkaat ilman nastoja ja niissä yhdistyvät kesä- ja talvirenkaiden edut, eli virallisesti ne on luokiteltu kesärenkaiksi, mutta ne ovat saaneet myös talvirengasluokituksen. Kesäolosuhteissa jokasään renkaat lisäävät ajoittain polttoaineenkulutusta, joka varsinaisilla kesärenkailla on pienempi.

Joidenkin rengastestien mukaan kesärenkaiden pito on myös jokasään renkaita parempi.
Nykyisin jokasään renkaat edustavat loistavaa rengasteknologiaa ja huippulaatua, jotka tuovat hyvän pidon myös lumisille ja märille tienpinnoille. Jokasään renkaissa pyritään suosimaan myös
pienehkön vierintävastuksen omaavia renkaita, jolloin polttoaineen kulutus on normaalia pienempi.

Talvirenkaat

Talvirenkaita on Suomessa käytetty alle 50 vuotta, sillä laki pakollisesta talvirenkaiden käytöstä tuli voimaan vuonna 1978. Kyseistä ajankohtaa aikaisemmin Suomen vaihtelevissa keliolosuhteissa ajettiin samoilla renkailla kesät talvet, vaikka teiden kunto ei ollut paras mahdollinen.

Maailmanlaajuisesti ensimmäiset talvirenkaat valmistettiin käyttöön jo vuonna 1934. Suomen tiet olivat paikoittain hyvin huonokuntoisia, mutta tavaraa kuljetettiin ympäri vuoden. Talvet olivat runsaslumisia ja tiet liukkaita, joten hyvä pito lumisilla teillä on aina ollut tärkeää.

Kesärenkaat

Oikeilla rengasvalinnoilla on mukavaa ja turvallista ajaa. Kesärenkaat pitää vaihtaa aina vuosittain maaliskuun lopussa tai viimeistään toista pääsiäispäivää seuraavana maanantaina. Talvikelien jatkuessa pidempään, myös kesärenkaiden vaihto voi lykkääntyä säiden mukaan hieman eteenpäin. Pitkään keväällä ei nastarenkaita kannata käyttää, sillä ne saattavat lisätä katupölyä ja kuluttavat suotta asfalttia.

Kesärengasvalinnoissa on tärkeää huomioida kolme tärkeää tekijää. Ensinnäkin on tärkeää huomioida vesiliirron torjunta Suomen vaihtelevissa keleissä. Toiseksi on tärkeää huomioida ajomukavuutta lisäävät tekijät, jotka ovat erityisen tärkeitä esimerkiksi pitkillä ajomatkoilla. Kolmanneksi on hyvä huomioida renkaiden pieni vierintävastus, joka pienentää auton polttoaineen kulutusta.